När allt blev som jag ville

Klassrumsteater för åk 4-6

Oscar har en favorit-fantasi. Eller egentligen inte favorit, den är precis lika läskig som härlig. Den handlar om att hans lärare en dag bestämmer att vem som helst får gå fram och berättaprecis vad som helst för klassen. Och det blir ju som det alltid blir – coola gänget hetsar fram honom. ”Oscar kan berätta! Ocke Ocke Ocke!” Sådär som de alltid håller på.

Men Oscar bestämmer sig. Han ska gå fram och berätta. Om hur han ser på allt det där som händer, allt det som är så svårt att förstå sig på. Om att han får vara med och hänga ibland, men oftast inte. Om att Sasha bara pratar med honom när inte hennes kompisar ser. Om den där gången på klassresan då alla blev arga på honom, fast det inte var hans fel att kanoten välte.

Det är ju bara en fantasi. Men så skönt det vore att i alla fall… ja, bara få säga det. Att de har fel. Få berätta hur det egentligen är.

NÄR ALLT BLEV SOM JAG VILLE är en klassrumsföreställning för mellanstadiet; om gränslanden mellan en rå kamratlig jargong och ren mobbning. Om de där sociala spelen och hierarkierna som kan vara så svåra att förstå. Om en längtan efter att få höra till. Att få sin röst hörd. Att få vara den man är.

Föreställningen åtföljs av en kort workshop i regi av Barnombudet i Uppsala Län. I samtal och övningar ges eleverna chansen att reflektera kring föreställningens innehåll, och att utbyta erfarenheter och tankar som väcks.

Workshop: Pedagog från Barnombudet i Uppsala Län

Övrigt: Minst en lärare/mentor i rummet under föreställning och workshop. Läraren har yttersta ansvaret för ordningen i klassrummet.

Frågor och bokning:
Sofie Juhlin
sofie.juhlin@boiu.se

Medverkande: Oscar Ohlson
Musik & Manus: Stefan Sandberg
Manus: N/A
Regi: Björn Dahlman
Affischbild: Mood
Spelplats: Klassrum
Speltid: ca 30 min / Workshop ca 30 min
Bygg- & rivtid: Tillgång till klassrummet minst 60 minuter innan föreställning. Vid fler föreställningar samma dag önskar vi genomföra föreställningarna i samma klassrum.
Mörkläggning: Inga krav.
El: Tillgång till eluttag i klassrummet
Producent: Thomasine Boris-Möller
Pris: 1 föreställning + workshop: 8 000 kr. 2 föreställningar + 2 workshops samma dag: 10 000 kr. Vid bokning av flera dagar i följd, begär offert. Reseersättning tillkommer.