Wow! Här var det länge sedan det uppdaterades! Sen förra uppdateringen har ungefär en miljon saker hänt. Vi har varit nominerade till Stora barnrättspriset för vårt arbete med att involvera precis alla i vår konst (i november 2014), vi har spelat Flyga med svanar på Kajans Friskola (november 2014), vi har varit i Kina och gjort clownföreställningen Wahaha tillsammans med Shanghaibaserade E THEATRE. Under våren 2015 har vi spelat Wahaha för ungefär 3000 underpriviligierade barn, mestadels barn till migrantarbetare i Shanghais slumliknande förorter. Detta har vi gjort i samarbete med Clowner utan gränser. Vi har också spelat föreställningen offentligt i Shanghai, Beijing, Jinan, Xi´an etc.
Vi har också haft premiär på Grodkungens trolleriföreställning. Föreställningen utvecklades för att kunna spela på de barnhem i Kina där Wahaha inte fick plats, och förutom sådana spelningar har den även spelats offentligt i Shanghai och på lekcenter i Tianjin i norra Kina. Ibland spelas föreställningen tillsammans med Clownen Zhuli (Maja-Stina Johansson Wang.)
På våren tilldelades vi också Årets Uppskattning av Uppsala Läns Landsting för vårt arbete med att nå ut till precis alla barb med vår teater.
I september 2015 spelade vi åter vår populära Slottsvandring, och detta år gjorde vi också på prov en mycket uppskattad provföreställning för Gamla Uppsalaskolans tvåor. Räkna med större satsning på skolpublik nästa år!
Vi har också dragit igång ett stort Skapande skola-projekt med Kajans Friskola, vi har rivit av en BUSiG-festival(Med Gottsunda Dans&Teater, Tio fötter och Mötesplats Treklangen) som nog taosstusan blev om möjligt ännu mer lyckad än tidigare års. Vi har också haft Wahaha i Sverige, både på GDT och på Fria teatern i Stockholm.
Det var nog allt. Förutom lite mer Flyga med svanar då. Och Grodkungen på Wiks Skördefest.
Och, såklart FRANKENSTEIN!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *